Over

Over onze club


Onderwaterhockey club Koraal Genk (of OWH Koraal genk)  is gegroeid vanuit duikclub Koraalduikers Genk.

We zijn in eerste instantie een hechte vriendengroep. Tijdens de training en op wedstrijden staan we samen ons mannetje tegen andere nationale en internationale teams. Na de wedstrijd pakken we graag een pint en gaan we liefst goed eten.

Wij doen mee aan de nationale competitie. Er zijn jaarlijks enkele wedstrijddagen waar we een team op afsturen. Af en toe spelen we een nationaal of internationaal tournooi. Deze deelname is steeds facultatief.Training

Op dinsdagavond hebben we onderwaterhockey training van 21u00 tot 22u00
Op dinderdag is er conditietraining samen met de duikclub van 21u30 tot 22u30

Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen!

Een lidmaadschap van OWH Koraal Genk kan altijd gecombineerd worden met een lidmaatschap van de duikclub. Klik hier voor meer info.


Over onze sport


Onderwaterhockey is een sport gespeeld op de bodem van het zwembad, waarbij twee ploegen van elke 6 spelers (max 4 wisselspelers) proberen te scoren door de puck met behulp van een stick in een doel te duwen of te schieten. Een officiele wedstrijd duurt 2 maal 1 kwartier.


Omdat de spelers maar met korte sticks van ongeveer 30 cm lang spelen, moeten ze dus naar de bodem van het zwembad duiken. Men moet over een goed uithoudingsvermogen beschikken om zijn adem te kunnen inhouden. Verdere hulpmiddelen om sneller te kunnen zwemmen en goed te kunnen ademen zijn zwemvinnen, een duikbril en snorkel.


Wat onderwaterhockey verder zo bijzonder maakt is het feit dat het spel zich in drie dimensies afspeelt. Men zou zelfs kunnen stellen dat onderwaterhockey zich in vier dimensies afspeelt! De tegenstander is immers niet enkel de tegenspeler die langs alle kanten kan komen aanzwemmen, maar men moet ook steeds rekening houden met hoe lang men zelf nog onder water kan blijven. Goede inschatting van de capaciteiten van zichzelf en de anderen zijn uitermate belangrijk.


Deze inschatting zorgt ervoor dat onderwaterhockey de ultieme ploegsport is, want communicatie onder water is bijna onmogelijk en men moet dus blindelings vertrouwen op zijn medespelers.LEDEN
M | V | X welkom vanaf 16 jaar


TRAINING
Dinsdag 21:00 - 22:00 Onderwaterhockeytraining
Donderdag 21:30 - 22:30 Conditietraining